Gå til hovedindhold

Ministre i samråd om svinebakterie

Per Clausen kalder de ansvarlige ministre i samråd om spredningen af den livsfarlige MRSA-bakterie.

Den multiresistente bakterie, som stammer fra en svineproduktion med overforbrug af antibiotika, har allerede kostet flere danskere livet.

Resultatet af års svigtende indsats

Fødevareordfører Per Clausen er ikke overrasket over udviklingen, som blandt andet Enhedslisten har advaret mod i årevis.

- Det er desværre ikke overraskende, at vi nu hører om, at den farlige resistente MRSA-bakterie fra dansk svineproduktionen spreder sig og senest er brudt ud på et plejehjem, siger han.

- Vi betaler slet og ret prisen for mange års svigtende vilje til at gøre en effektiv indsats for at stoppe spredningen af denne bakterie.

Brug for aktiv indsats mod overforbrug af antibiotika

Indtil nu har myndighedernes forholdt sig fuldstændig passivt til, at MRSA-bakterien er blevet spredt til en meget stor del af den danske svineproduktion.

- Man har alene satset på at stoppe spredningen fra svin til mennesker. Denne taktik har vist sig helt utilstrækkelig. Både fødevareministeren og sundhedsministeren må simpelthen tage skeen i den anden hånd, siger Per Clausen.

- Her og nu skal der gribes ind over for svineproducenternes overforbrug af antibiotikaet Tetracyklin, som netop medvirker til at sprede resistente MRSA-bakterier. Og så må vi tage initiativ til at få afdække omfanget af denne bakterie i den danske svineproduktion med henblik på at få spredningen stoppet.

For at få det til at ske, har Per Clausen har kaldt både sundheds- og fødevareministeren i samråd for at forhøre dem om, hvad de vil gøre ved problemet.

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Nyheder fra kommuner, regioner og udvalg

Nyt fra afdelingen
13. aug – Frederikshavn
Ansvaret for dagpengenes fald
10. aug – Frederikshavn
68 er mere end nok
9. jul – Fagligt Landsudvalg
På vej mod en ny socialreform?
7. jul – Frederikshavn

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]