Gå til hovedindhold

Minister skal forklare gammel ældremad

Enhedslisten kalder socialministeren i samråd om den ugegamle, vakuumpakkede mad, som 6 ud af 10 kommuner serverer for deres ældre. 

- Det er helt uacceptabelt at servere uge-gammelt smørrebrød for ældre mennesker, der ikke selv kan lave mad, mener socialordfører Finn Sørensen, der kræver en forklaring fra Manu Sareen.

Gammel kost  er dyrt og uværdigt

- Hvordan kan det gå til, at der skæres på kosten til de ældre, når kommunerne har fået en ekstra milliard til at løfte ældreplejen? Det vil jeg gerne vide - og jeg vil også vide, hvad ministeren agter at gøre ved det.

Den gamle mad er både en uværdig og en dyr løsning, påpeger Finn Sørensen.

- Vi ved, at sund og nærende kost kan betale sig hele vejen rundt, fordi det forebygger underernæring, forværring af sygdom og ikke mindst dyre indlæggelser.

Hvad blev der af ældremilliarden?

Da den såkaldte ældre-milliard blev uddelt havde kommunerne allerede skåret 1,3 milliarder på ældrebudgetterne – altså mere end den ekstra milliard - og igen i år er der lagt op til besparelser på ældre-budgetterne.

- Gammelt smørrebrød er blot endnu en konsekvens af besparelserne. Alt det her er udløbere af, at regeringen holder kommunerne i absurd stramme økonomiske tøjler, forklarer Finn Sørensen.

- Fra vores side vil vi under de aktuelle finanslovsforhandlinger igen rejse spørgsmålet om, hvorvidt regeringen overhovedet ønsker at gøre en indsats for reelle og permanente forbedringer for vores ældre borgere? Vi afventer svaret i spænding. 

Mandag, 6. oktober 2014 - 14:56

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]