Gå til hovedindhold

Minister i samråd om skolereform

Enhedslistens har kaldt børne- og undervisningsminister Christine Antorini i samråd for at få svar på en lang række spørgsmål om regeringens udspil til en folkeskolereform.

Folkeskoleordfører Lars Dohn og uddannelsesordfører Rosa Lund, der har indkaldt til samrådet, har på forhånd stillet 7 spørgsmål (se spørgsmål N til T her). 

Undervisningens kvalitet skal sikres

Lars Dohn er især bekymret for, at reformen vil gå ud over undervisningens kvalitet.

- Hvordan vil ministeren fx sikre fornuftige ’aktivitetstimer’, når der ikke er krav til hverken indhold eller rammer? Det kan hurtigt ende med rundbold hver eneste dag, påpeger han.

- Og hvis lærerne skal undervise mere, hvilke nuværende opgaver skal så skæres fra? Det er ministeren nødt til at forklare.

I øvrigt undrer det Lars Dohn, at en socialdemokratisk ledet regering vil finansiere deres folkeskolereform ud fra en forventning om, at KL i overenskomstforhandlingerne kan presse lærerne til at undervise mere.

Sort fremtid for børns fritid

Rosa Lund har desuden spurgt ind til, hvordan ministeren ser på børns fritid og SFO’ernes og fritidshjemmenes fremtid.

- I mine øjne ser det sort ud. Regeringens heldagsskole vil få alvorlige konsekvenser for børnene – de får mindre tid til fritidsaktiviteter, mindre tid på fritidshjem og SFO, og betingelserne for pædagoger og pædagogmedhjælpere bliver ændret, siger hun.

Læs mere om samrådet på Folkeskolen.dk.

Tirsdag, 22. januar 2013 - 15:53

Emner

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Nyheder fra kommuner, regioner og udvalg

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]