Gå til hovedindhold

Minister i samråd om gebyrskruen i betalingsservice

Det er forrykt, at bankerne har gjort betalingsservice til en gebyrskrue, der koster virksomhederne og forbrugerne flere hundrede millioner kr. 

Tallene kommer fra en opgørelse fra Forbrugerrådet. Frank Aaen, erhvervspolitisk ordfører for Enhedslisten, kalder nu erhvervs- og vækstministeren i samråd. Han siger:

- Det er helt uantageligt at lade bankerne misbruge et monopol på et system som Betalingsservice, som de kan udnytte til at tvinge erhverv og forbrugere til at betale en overpris, der ender i bankernes kasser.

Frank Aaen stiller tre samrådsspørgsmål til Annette Vilhelmsen:

  1. Mener ministeren, det er rimeligt, at bankerne misbruger monopolet på betalingsservice og hæver gebyret for at bruge ordningen, så de tjener mere og mere på dette betalingssystem?

  2. Vil ministeren overveje en regulering af prisen for at bruge betalingsservice, evt. på samme måde som betalingen for at bruge Dankort er reguleret?

  3. Vil ministeren overveje at lade Nationalbanken drive et lignende system som Betalingsservice, der økonomisk skal hvile i sig selv?
Torsdag, 6. juni 2013 - 12:46

Emner

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Nyheder fra kommuner, regioner og udvalg

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]