Gå til hovedindhold

Minister i samråd efter Amnesty-kritik

Johanne Schmidt-Nielsen kalder integrationsministeren i samråd, hvor hun skal svare på kritikken af forholdene i flygtningefængslet Ellebæk.

Et studie foretaget af Amnesty International har netop afsløret, at myndighederne rutinemæssigt fængsler stærkt udsatte asylansøgere i det lukkede fængsel. Det sker øjensynligt uden seriøs domstolskontrol.

Uskyldige og sårbare fængsles
- De udlændinge, vi taler om, er ikke kriminelle – de er helt uskyldige. Deres forbrydelse består udelukkende i, at de har fået afslag på asyl. Men vi sætter dem i lukkede fængsler i op til to år. Det er forfærdende, udtaler Johanne.

Mindst lige så alvorligt er det, at der blandt de fængslede findes mennesker, som er psykisk syge eller har været udsat for tortur eller menneskehandel.

- For disse personer kan det være direkte invaliderende at blive spærret inde i et lukket fængsel, fastslår Johanne.

Ingen kontrol med forholdene
Fængslingerne sker øjensynligt uden seriøs domstolskontrol, og intet filter sorterer de sårbare flygtninge fra. Disse uansvarlige forhold skal integrationsministeren nu redegøre for på et samråd.

- Jeg vil bede Birthe Rønn Hornbech forklare, hvordan hun vil sikre, at sårbare personer ikke fremover sættes i lukket fængsel, fortæller Johanne.

- Desuden skal hun svare på, hvordan hun vil sikre, at domstolene lever op til kravet om at anvende det mindst vidtgående indgreb.

Torsdag, 10. februar 2011 - 11:20

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]