Gå til hovedindhold

Mindre til de lavestlønnede i 2012

- Jeg håber at lavtlønnede har appetit på at sikre deres realløn i forhandlingerne, både for deres egen skyld – men også fordi det er med til at udligne den tiltagende ulighed mellem de rigeste og de fattigste i vores land. Det siger Enhedslistens arbejdsmarkedsordfører Christian Juhl.

Overenskomstforhandlingerne for LO-området er gået i gang og lige nu er det store spørgsmål om de lavestlønnede kan beholde deres realløn, eller om de risikerer at stå med færre penge i år end sidste år. De sidste ti år har lønudviklingen været særdeles moderat og i 2 år har den været negativ.

- Forhåbentlig har arbejdsgiverene lagt til side fra de 10 fede år, hvor arbejderne holdt igen. Siger Christian Juhl. "Desværre har de ikke lært af diskussionen fra sidste overenskomstforhandling, hvor lønningerne på direktionsgangene var steget så ustyrligt, at politikerne på Christiansborg blev provokeret til at diskutere veje til at styre de højeste lønninger. Stigninger i direktionslønninger og bankledelsernes lønninger er ikke afdæmpet, så der må være en del penge tilbage.

I den nuværende økonomiske situation giver det mening at give lønstigninger til de lavestlønnede, mener Christian Juhl.

- Lavtlønnede omsætter ofte en lønstigning i forbrug der fremmer beskæftigelsen. Det er kun et år siden, at Lars Lykke Rasmussen i spidsen for VKO-regeringen opfordrede danskerne til at svinge dankortet en ekstra gang, så vi får gang i efterspørgslen." slutter Christian Juhl. 

Mandag, 9. januar 2012 - 11:19

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]