Gå til hovedindhold

Mette Frederiksen på rette vej

Det er et fremskridt, at Mette Frederiksen vil fjerne sanktioner over for udsatte ledige.

Fremover skal der ske en socialfaglig vurdering, mens sanktioner ikke skal bruges som straf.

Arbejdsmarkedsordfører Christian Juhl siger:

- Mette Frederiksen har taget et vigtigt socialpolitisk skridt væk fra tankegangen om, at man kan straffe udsatte mennesker til at ændre adfærd. Den erkendelse har jeg fra min første dag i Folketinget forsøgt at give ministeren, så jeg glæder mig over hendes nyorientering.

- Sanktioner over for udsatte ledige, som i det daglige har rigtig meget at se til for at få tilværelsen til at hænge sammen, giver ingen mening. Udsatte ledige skal ikke mødes med sanktioner, men med professionel, socialfaglig hjælp som de mennesker, de er.

- Med dette holdningsskifte bevæger Mette Frederiksen sig lidt nærmere en kvalificeret socialpolitik, hvor den ledige kommer i centrum for indsatsen. I Enhedslisten håber vi, at det kan blive starten på en grundig oprydning i hele det sanktionsregime, som især er indført under den tidligere VKO-regering.

Tirsdag, 25. februar 2014 - 10:57

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]