Gå til hovedindhold

Medlemsrekord – igen!

Enhedslisten har i dag rundet 6000 medlemmer. Det er en historisk rekord.

I løbet af det seneste halvandet år har partiet oplevet markant medlemsfremgang. På årsmødet i maj fejrede vi medlem nummer 5000, og i dag kan vi altså fejre endnu en medlemsmilepæl.

Principfasthed belønnes
Nogle vil nok pege på, at Johanne Schmidt-Nielsen for nylig overhalede Villy Søvndal og dermed blev Danmarks mest populære partileder. Selv har hun en anden forklaring på medlemsfremgangen:

- Jeg tror, folk kvitterer for, at vi er et parti, som står fast på vores holdninger. Uanset om det drejer sig om vanvittige forsøg på at sætte point på kærlighed, eller om den nedværdigende behandling som regeringen byder de arbejdsløse, udtaler hun.

- Vi står simpelthen fast på, at alle mennesker fortjener at blive behandlet anstændigt.

Udsigt til indflydelse
Medlemsfremgangen sker samtidig med, at tredje måling i træk spår en fordobling af Enhedslistens nuværende mandattal – fra fire til otte mandater.

Disse mandater kan blive afgørende for, at en S-SF regering kan samle flertal. Men Enhedslistens støtte er ikke gratis, understreger Johanne.

- Enhedslisten vil selvfølgelig have indflydelse for sine mandater. Den indflydelse vil blandt andet blive brugt til at forbedre vilkårene for lavtlønnede og arbejdsløse.
Onsdag, 8. juni 2011 - 12:21

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Nyheder fra kommuner, regioner og udvalg

Støt de fængslede arbejderledere i Iran
29. nov – Fagligt Landsudvalg

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]