Gå til hovedindhold

Medicinsk cannabis skal være lovlig

Enhedslisten stiller forslag om at afkriminalisere syges brug af medicinsk cannabis.

Debatten om medicinsk cannabis er atter blusset op. Mennesker med en række alvorlige sygdomme har delt ud af deres oplevelser, mens eksperter enten hylder eller blankt afviser effekten af medicinsk cannabis.

På den måde strander debatten i påstande mod påstande, og det er ikke til gavn for nogen. Der er brug for konkrete erfaringer, og derfor skal cannabis brugt medicinsk afkriminaliseres.

Syge skal ikke risikere straf

Retsordfører Pernille Skipper finder det uholdbart, at syge pt. betragtes som kriminelle.

- Det er urimeligt, at man som kræftpatient eller skleroseramt risikerer straf, fordi man dyrker og bruger cannabis til at lindre sine symptomer. Selvfølgelig skal mennesker i en så udsat situation have samfundet på deres side og ikke frygte, at politiet pludselig banker på døren, siger hun.

- I øvrigt er det uhyggeligt, at millioner af kroner til cannabis hvert år ender i rockernes lommer, fordi stoffet er ulovligt. Derfor burde vi generelt skifte kurs på området, men som minimum må vi sikre, at syge mennesker ikke betragtes som kriminelle.

Brug for lødig forskning

Sundhedsordfører Stine Brix tilføjer, at der mangler ordentlig forskning i effekterne af medicinsk cannabis. 

- Der er brug for at få be- eller afkræftet den medicinske effekt af cannabis, så vi kan tage stilling til, om det skal være lovligt at udskrive på recept til dem, der har brug for det, siger hun.

- Men inden vi når så langt, er der masser af inspiration at hente i udlandet i forhold til at sikre bedre vilkår for patienter, som oplever gavn af cannabisolie til fx smertelindring.

Tirsdag, 25. februar 2014 - 17:37

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]