Gå til hovedindhold

Line Barfod: Usmageligt finanslovsforslag fra DF

Dansk Folkepartis forslag om, at indvandrere ikke skal kunne modtage velfærdsydelser er usmageligt og skadeligt for velfærdssamfundet. Det mener Enhedslistens socialordfører Line Barfod. 

 - Det er langt ude. Det vil jo i realiteten betyde, at hvis en dansker gifter sig med sin kæreste fra USA, så vil parret blive behandlet som andenrangsborgere i Danmark. Ægtefællen vil ikke have adgang til sundhed, uddannelse og andre velfærdsydelser.  

 - Det er et voldsomt opgør med principperne i det danske velfærdssamfund, hvis kun nogle borgere har adgang til velfærdydelser, mens andre ikke kan få lægehjælp og børn ikke komme i børnehave og skole. Det er dybt uretfærdigt og skadeligt.  

 - Jeg glæder mig da til at høre, om Dansk Folkeparti også mener, at virksomheder, der nedsætter sig i Danmark, skal betale skat i syv år, før de må bruge vores veje, broer og uddannelsessystem.  

 - Dansk Folkeparti skulle hellere hjælpe os andre med at gøre noget ved de østarbejdere, som groft udnyttes til at underbyde dansk arbejdskraft. Men her vil DF jo ikke være med til at gøre noget.   


Line Barfod mener, at der lægges op til den sædvanlige byttehandel mellem DF og regeringen.  

 - Igen i år skal vi altså opleve en byttehandel, hvor DF lægger stemmer til regeringens nedskæringer af velfærden og forringelser for lavtlønnede og arbejdsløse, hvis de til gengæld  får stramninger på udlændingeområdet. Med Liberal  Alliance som ny medspiller.  

Torsdag, 16. september 2010 - 11:35

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]