Gå til hovedindhold

Licensgave på vej til erhvervslivet

Regeringen foreslår i sit udspil til et nyt medieforlig, at erhvervslivet skal slippe for at betale medielicens. Det er en dårlig prioritering.

Forhandlingerne om et kommende medieforlig er netop gået i gang og vil strække sig over de næste uger.

80 mio. kr. mangler

Regeringens forslag vil spare hver virksomhed for 961 kr. om året - men til gengæld koste den samlede licens 80 millioner kr. om året. Det er for høj en pris at betale, mener medieordfører Jørgen Arbo-Bæhr.

- Vi kommer til at mangle 80 millioner kr. til at forbedre DR, TV2-regionerne og public service i det hele taget. Selv om kun er en lille bid af de mere end 4 milliarder i licenspenge, så ser det ikke godt ud. 

- Og det er helt latterligt at tro, at 961 sparede licenskroner årligt vil få virksomhederne til at oprette nye arbejdspladser!

Socialt skævt forslag

I forvejen er Enhedslisten utilfreds med, at medielicensen er ens for alle borgere uanset indtægt. Det er en social skævhed, man langt hellere burde rette op på.

- Mens virksomhederne skal skånes for 961 kr. om året, så skal en enlig kontanthjælpsmodtager punge ud med 2.400 kr. i licens om året, påpeger Jørgen Arbo-Bæhr.

- Hvis vi skal tage 80 mio. kr. fra public service, så skulle de hellere bruges på licensrabat til dem, der virkelig behøver det - fx kontanthjælpsmodtagere, unge på SU og andre med meget lave indtægter.

Allerhelst så Enhedslisten, at licensen blev skattebetalt og dermed indtægtsreguleret. 

Lørdag, 3. maj 2014 - 17:45

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]