Gå til hovedindhold

Liberalt hykleri

Liberal Alliance er imod starthjælp, men støtter regeringen frem for oppositionens forslag om at sikre psykisk syge på starthjælp en ordentlig ydelse.

Enhedslisten stillede sammen med resten af oppositionen og alle løsgængere det forslag, der ville ligestille alle unge med psykiske lidelser, så ingen af dem tvinges til at hutle sig igennem på den urimeligt lave starthjælp.

Liberal alliance svigter psykisk syge
Forslaget så ud til at samle flertal, indtil Liberal Alliance som tungen på vægtskålen i dag satte en kæp i hjulet. Stik imod deres egen politik.

- Helt officielt er Liberal Alliance imod starthjælp, fortæller socialordfører Line Barfod.

- Men bizart nok gik de imod deres egen politik og støttede regeringens forslag om blot at hæve de psykisk syges starthjælp en smule. Det er helt umenneskeligt.

Konkret betyder det, at disse unge højst får 6.472 kr. om måneden, mens etnisk danske unge (der ikke har været i udlandet i mere end et år) med samme diagnoser får fuld kontanthjælp på 10.044 kr. om måneden.

Afskaf fattigdomsydelserne
Det er relativt nyt, at danske unge med visse psykiske diagnoser får fuld kontanthjælp. Det skete, da Enhedslisten var med til at samle flertal for et forslag om at undtage dem fra den diskriminerende regel, der betyder, at unge under
25 år får kraftigt nedsat kontanthjælp.

Dengang forhindrede Dansk Folkeparti, at unge på starthjælp blev omfattet af reglen. Og nu støtter Liberal Alliance altså, at de unge skal fastholdes på starthjælp. Det er skridt i den helt gale retning.

- I Enhedslisten arbejder vi for at få afskaffet alle fattigdomsydelserne - starthjælp såvel som den særligt lave kontanthjælp til unge. Et liv på sultegrænsen har aldrig hjulpet nogen til at komme sig over skizofreni eller til at komme i job, fastslår Line Barfod.

Fredag, 25. februar 2011 - 14:50

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]