Gå til hovedindhold

Lene Espersen vildledte Folketinget

Det konkluderer Per Clausen oven på dagens samråd om overbetaling af privathospitalerne. En uvildig undersøgelse af sagen er tiltrængt.

Forsøgte regeringen at skjule overbetalingen af privathospitalerne, mens Lars Løkke var sundhedsminister? Det var omdrejningspunktet for dagens samråd, som blandt andet sundhedsordfører Per Clausen stod bag.

I strid med sandheden
Ikke mindst den konservative formand Lene Espersen blev grillet af oppositionen.

Hun blev for alvor viklet ind i sagen, da hun for en måned siden indrømmede at have talt udenom, da hun i Folketinget blev spurgt til betalingssatserne.

Men der var tale om mere end udenomssnak, mener Per Clausen:

 - Problemet med Lene Espersens svar i Folketinget var ikke, at hun svarede upræcist, men at hun svarede direkte i strid med sandheden. Det må være konklusionen på dagens samråd.

Uvildig undersøgelse påkrævet
Baggrunden for løgnen er let at gætte sig til.

- Den eneste logiske forklaring er, at Lene Espersen ville beskytte Lars Løkke mod, at det kom offentligt frem, at Sundhedsministeriet var i besiddelse af dokumentation for en systematisk overbetaling af privathospitalerne, mener Per.

Det forstærker mistanken om, at regeringen bevidst skjulte den rapport, der konkluderede, at taksterne var for høje.

Samtidig understreger det, at det vil kræve andet og mere end et samråd at nå til bunds i sagen, mener Per.

 - Samrådet i dag viste med al ønskelig tydelighed, at vi ikke får sandheden frem om overbetalingen af de private sygehuse, uden at der gennemføres en undersøgelse, hvor embedsmænd og ministre skal udtale sig under vidneansvar.

Fredag, 29. oktober 2010 - 15:03

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]