Gå til hovedindhold

Landbrug fastholdes på giftsprøjten

- Regeringens udspil til "grøn vækst" fastholder dansk landbrug i sin afhængighed af pesticider og kunstgødning. Udspillet understreger, at regeringen er en effektiv stopklods for en omlægning af dansk landbrug til miljømæssigt bæredygtige produktion. Derfor er der hårdt brug for et samlet alternativ fra oppositionen, udtaler Per Clausen, miljø og fødevareordfører for Enhedslisten.

- Landbruget skal på aftrapning fra sin afhængighed af pesticider og kunstgødning. Derfor skal der indføres kvoter, hvor forbruget hele tiden reduceres. Målet er en omlægning til økologi af hele det danske landbrug, fortsætter Per Clausen.

- Der er et akut behov for en målrettet og langsigtet indsats for at øge omlægningen til økologisk produktion. Den stigende import af økologiske produkter viser, at der er et stort behov for dette. Øget fokusering på økologi og lokal produktion af fødevarer vil også kunne skabe mange nye arbejdspladser og være med til at sikre udviklingen i de landdistrikter, der er meget hårdt ramt af den økonomiske krise, siger Per Clausen.

- En ægte grøn vækst plan ville indeholde øgede tilskud til landmænd der ønsker at omlægge til økologi, tilskud til landdistrikterne til fremme af lokal forarbejdning af økologiske produkter baseret på råvarerne samt øget støtte til forskning og vidensopbygning for at fremme udviklingen af økologisk fødevareproduktion og fødevaresystemer, slutter Per Clausen

Yderligere kommentarer:

Per Clausen

Tlf. 33 37 50 08

Torsdag, 30. april 2009 - 12:04

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]