Gå til hovedindhold

Lad handling følge ord, Thorning

Statsministeren lagde vægt på fællesskab og solidaritet, men virkeligheden er desværre den, at uligheden og utrygheden er vokset blandt danskerne.

Sådan lyder det fra gruppeformand Stine Brix om statsministerens nytårstale:

- Det var en tale med vigtige budskaber om solidaritet og om, at vi skal passe på vores velfærdssamfund og vores fællesskab. Det er jeg helt enig i. Men jeg synes desværre, at regeringen i alt for mange tilfælde selv har svigtet de værdier.

- Når statsministeren fx siger, at vi på trods af krisen har bevaret solidariteten i samfundet, så tror jeg, det er et billede, der er svært at genkende for mange danskere, ikke mindst de familier som er blevet ramt af dagpengereformen.

- Helle Thorning lægger i sin tale vægt på, at vi fordeler velstanden i Danmark. Men også her er der en modsætning til virkeligheden, hvor vi jo desværre har set, at regeringens politik har øget den økonomiske ulighed i samfundet.

- Jeg håber, at de værdier om fællesskab og solidaritet, som statsministeren fremhæver i sin tale, vil blive fulgt op af konkret handling. Så vi i det kommende år kan begynde at genopbygge velfærden og genopbygge trygheden og tilliden til, at fællesskabet er der for os, når vi for brug for det – hvis man bliver syg, mister arbejdet, eller når man når den alder, hvor man ikke længere kan klare det hele selv.

Torsdag, 1. januar 2015 - 13:04

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]