Gå til hovedindhold

Løgn over for rigsrevisor må få konsekvenser

Statsministerens løgn over for de rigsrevisorer, der skulle vurdere taksterne til privathospitaler, bør få konsekvenser, mener Enhedslistens sundhedsordfører Per Clausen:

 - Det er skandaløst, at sundhedsministeriet – i et forsøg på at dække over Lars Løkkes gaver til privathospitalerne – har løjet over for rigsrevisoren om den rapport, som sundhedsministeriet havde udarbejdet om overbetalingen af privathospitalerne. På den baggrund fremstår de borgerlige partiers kritik af statsrevisorerne i denne sag endnu mere grotesk og malplaceret, udtaler Per Clausen.

 - Sagen understreger endnu engang behovet for en kommissionsundersøgelse, men mens vi venter på denne, vil jeg bede sundhedsministeren om at redegøre for, hvem der har truffet beslutningen om, at rapporten om overbetalingen af privathospitalerne ikke skulle sendes til rigsrevisoren, fortsætter Per Clausen.

 - Vi ved, at ministeriets departementschef har været involveret, men den daværende minister hævder, at han intet vidste. Derfor er spørgsmålet, om departementschefen har truffet denne beslutning uden at involvere ministeren. Det lyder usandsynlig, men hvis det er rigtigt, må det vel få konsekvenser for departementschefen, slutter Per Clausen.

 

Per Clausen har stillet nedenstående spørgsmål til sundhedsministeren:

  • Ministeren bedes redegøre for, hvem i sundhedsministeriet, der traf beslutning om, at rigsrevisoren ikke skulle have udleveret ministeriets rapport om overbetalingen af privathospitalerne i forbindelse med rigsrevisionens analyse af dette forhold.
  • Er ministeren enig i, at det er totalt uacceptabelt, at ministeriet ikke udleverede rapporten om overbetalingen af privathospitalerne til rigsrevisoren i forbindelse med dennes undersøgelse af disse forhold?
  • Er ministeren enig i, at det ville være uforståeligt og uacceptabelt, hvis sundhedsministeriet har truffet en beslutning om ikke at udlevere rapporten om overbetalingen af privathospitalerne til rigsrevisoren i forbindelse med dennes undersøgelse af disse forhold, uden at ministeren har været orienteret om dette eller inddraget i beslutningen?
  • Er ministeren enig i, at det må få alvorlige konsekvenser for et ministeriums ledelse, hvis man foreholder rigsrevisoren vigtige oplysninger i en sag, han er i færd med at undersøge?

 

Onsdag, 6. oktober 2010 - 9:33

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]