Gå til hovedindhold

Løft til idrætten

Folketinget skal i dag behandle tre forslag, der vil give et løft til idrætten og give tv-seere bedre adgang til at se vigtige sportsbegivenheder.

- Både breddeidrætten og mange eliteidrætsudøvere har økonomiske vanskeligheder. Det forsøger Enhedslisten at tage højde for med to beslutningsforslag, som behandles i folketinget i dag. Samtidig forsøger vi at sikre alle danskere mulighed for at se vigtige landskampe på landsdækkende tv, udtaler Per Clausen, idrætsordfører for Enhedslisten.

- Breddeidrætten spiller både kulturelt, sundhedsmæssigt og demokratisk en vigtig rolle. Derfor er det uforståeligt, at regeringen planlægger at bruge et trecifret millionbeløb på skattesubsidiering af virksomhedernes betaling for medarbejdernes deltagelse i motion i stedet for at bruge pengene på breddeidrætten. Regeringens udspil giver intet sundhedsmæssigt løft til de grupper, der har hårdest brug for dette og styrker ikke idrætsforeningernes vigtige demokratiske og kulturpolitiske indsats. Derfor vil Enhedslisten hellere bruge pengene på breddeidrætten, fortsætter Per Clausen.

- Mange eliteidrætsudøvere har en meget dårlig økonomi. I en lang række idrætsgrene er der ikke mange muligheder for sponsorer og reklameindtægter. Derfor er det meget svært for disse idrætsudøvere at fortsætte deres idrætskarriere, når de etablerer familie. Derfor foreslår Enhedslisten, at der etableres en særlig støtteordning til eliteidrætsudøvere inden for disse idrætsgrene, siger Per Clausen.

- Enhedslisten vil ikke acceptere, at kommercielle interesser forhindrer danskerne i at se f.eks. de vigtigste fodboldlandskampe. Derfor foreslår Enhedslisten, at Danmark bruger de muligheder, der er for at lave en liste over vigtige begivenheder, som skal tilbydes de landsækkende tv-kanaler. På den måde kan vi sikre at vigtige landskampe, som f.eks. landkampen Sverige - Danmark i foråret vises på landsdækkende TV, slutter Per Clausen.

Tirsdag, 24. november 2009 - 9:44

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Nyheder fra kommuner, regioner og udvalg

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]