Gå til hovedindhold

Krav til arbejdsgivere skal skabe praktikpladser

Det er en katastrofe, at hver sjette lærling i byggeriet mangler en praktikplads.

Tallene kommer fra undervisningsministeriets nyeste praktikopgørelse. Enhedslisten opfordrer nu regeringen til at sætte ind og sikre praktikpladser i byggeriet, så vi også har faglært arbejdskraft i fremtiden.

Uddannelsesordfører Rosa Lund siger:

- Det er fuldstændig urimeligt, at så mange unge ikke kan gør deres uddannelse færdig. Det nytter ikke noget, at vi bare lukker øjnene for problemet og håber på, at praktikpladserne kommer af sig selv. Det er en bunden opgave at skaffe de praktikpladser. Andet kan vi ikke tillade os, hverken over for eleverne eller over for fremtidens arbejdsmarked

- Dansk byggeri giver i dag krisen skylden for de manglende praktikpladser. I midten af 00’erne var deres undskyldning, at de havde for travlt til at have lærlinge. Undskyldninger er der altså nok af. Det understreger, at vi fra politisk hold må sikre de praktikpladser, for arbejdsgiverne gør det ikke af sig selv.

- I Enhedslisten vil vi gerne øge brugen af sociale klausuler, så alle virksomheder, der laver aftaler med det offentlige, skal have lærlinge. Ligesom vi også gerne vil sikre, at de virksomheder, der tager lærlinge, betaler en del mindre ind til arbejdsgivernes uddannelsesbidrag, mens de virksomheder, der stikker af fra deres ansvar, betaler en del mere.

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Nyheder fra kommuner, regioner og udvalg

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]