Gå til hovedindhold

Kortere arbejdstid skal på dagsordenen igen

Modsat hvad de dominerende meningsmagere siger, så bør vi arbejde mindre - ikke mere.

Sådan lyder det fra professor Bent Greve i hans nye bog ”Den sociale og innovative velfærdsstat”. 

Arbejdsmarkedsordfører Christian Juhl siger:

- Det er en befrielse, at der igen er nogen, der tør sige det: Danskerne arbejder ikke for lidt, men for meget. Lad os nedsætte arbejdstiden og dele det arbejde, der er.

- At dele arbejdet er det bedste, vi kan gøre for at bekæmpe arbejdsløsheden. Vi skal ikke blive ved med at udtænke nye måder at straffe de arbejdsløse på. Problemet er jo ikke og har aldrig været, at de arbejdsløse er dovne og udspekulerede snyltere, der vil blive liggende på sofaen. Problemet er manglende job.

- Med nye ansættelsesformer har udviklingen været, at mange arbejder længere end de overenskomstmæssige 37 timer. Selv SF og Socialdemokraterne har gjort sig til talsmænd for, at arbejdstiden skal øges i en tid med i forvejen mange arbejdsløse! Man må håbe, at professorens bog kan inspirere fagbevægelsen til atter at sætte arbejdstiden på dagsordenen ved kommende overenskomstforhandlinger.

Mandag, 9. februar 2015 - 15:02

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Nyheder fra kommuner, regioner og udvalg

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]