Gå til hovedindhold

Kontanthjælp: Flere rettigheder - færre pisk

1. Flere tilbud om ordinært arbejde på overenskomstmæssige vilkår eller om uddannelse.

2. Flere valgmuligheder, tilbud, aktiviteter og rådgivning, som tilrettes den enkelte og gives med udgangspunkt i den lediges ønsker og forudsætninger samt arbejdsmarkedets behov, så et tilbud - med mindre det retter sig mod et område, hvor der er mangel på arbejdskraft - skal tage udgangspunkt i den lediges ønsker. Ret til at deltage i aktiviteter og tilbud.

3. Den særligt lave ungesats skal afskaffes eller forhøjes, så unge får samme kontanthjælp som andre mennesker.

4. Ægtefælleafhængigheden skal afskaffes eller mindskes. Man kan eventuelt starte med at fjerne den for de arbejdsløse, der mister retten til dagpenge.

5. Det skal kunne betale sig at arbejde. Derfor indføres en bagatelgrænse for indtægter på op til 2000 kroner pr. måned, hvor der ikke sker nogen modregning i kontanthjælpen. Herefter modregnes time for time i kontanthjælpen i stedet for krone for krone.

6. Flest mulige sanktioner skal fjernes.

7. Der må ikke inddrives hverken offentlig eller privat gæld ved træk i kontanthjælp, heller ikke når det drejer sig om daginstitutionsbetaling, togbøder, licens og p-bøder. Som udgangspunkt har kontanthjælpsmodtagere ikke nogen betalingsevne.

8. Færre useriøse private aktører i kontanthjælpssystemet – a-kasser og fagforeninger skal inddrages.

9. Helhedsorienteret, tværfaglig sagsbehandling, hvor alle har én fast sagsbehandler, og hvor der fokuseres på tilbud om arbejde eller uddannelse, hvis borgeren ikke har andre problemer.

10. Mere tid og flere midler til efteruddannelse af socialfagligt personale. 

Lørdag, 2. februar 2013 - 17:49

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]