Gå til hovedindhold

Kommuner skal ikke tjene på fejl

Når kommunerne efterbetaler sociale ydelser på én gang, kan de straks snuppe pengene igen. Det skal stoppes.

Kontanthjælpsmodtagere må maksimalt eje 10.000 kr. Så hvis kommunen tidligere har snydt dem for sygedagpenge eller kontanthjælp og udbetaler de manglende penge på én gang, kommer loftet i vejen. Resultat: Kommunen kan fluks tage pengene igen.

En hån mod borgerne

Det sker med Ankestyrelsens velsignelse, men socialordfører Finn Sørensen vil have reglerne ændret.

- Det er en hån mod borgerne, at kommunerne kan modregne efterbetalinger i de sociale ydelser. Vi taler om mennesker, der ikke har for mange penge i forvejen, og som nu oplever, at de ikke får noget ud af at få medhold i deres klage, siger Finn Sørensen.

- Ankestyrelsens holdning betyder, at kommunerne reelt kan spekulere i fejlagtigt at stoppe sygedagpenge og kontanthjælp i en periode. Det stigende antal sager kunne tyde på, at det er det, der sker.

Enhedslisten kræver et indgreb

Efter Enhedslisten har rejst sagen, har beskæftigelsesminister Mette Frederiksen indvilget i at se på problemet.

- Jeg er derfor glad for, at Mette Frederiksen kan set det urimelige i det og vil undersøge sagen. Jeg vil bede om et møde med hende, så vi kan få det stoppet hurtigst muligt, siger Finn Sørensen.

- For det her skal simpelt hen laves om, og det kan kun gå for langsomt.

 

Mandag, 19. august 2013 - 12:30

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]