Gå til hovedindhold

Klimapolitik bliver til industripolitik i EU

Enhedslisten advarer mod at se passivt til, mens klimapolitik bliver til ren industripolitik i EU.

Det er planen, at EU fremover ikke længere skal have en klimakommissær, men at klima skal henvises til at ligge under energikommissæren.

Klima- og energiordfører Per Clausen siger:

- Nye rapporter har netop dokumenteret, at ophobningen af CO2 i atmosfæren sætter nye rekorder, og vi ser dagligt eksempler på ekstreme konsekvenser af klimaforandringerne. I den situation vælger EU's nye præsident at fjerne klimakommissæren. Det er udtryk for en rystende arrogance over for vores børns fremtidige muligheder på jordkloden.

- Forhindring af den truende klimakatastrofe er en af vores vigtigste politiske opgaver. Derfor er det helt forkert at nedlægge posten som klimakommissær og lægge klimaet ind under energikommissæren. Desværre understreger det, at klimaet er på vej ud af den politiske dagsorden i EU og fremover entydigt skal underlægges industri- og energipolitiske interesser.

- En effektiv klimaindsats forudsætter aktiviteter, der går på tværs af flere forskellige sektorer, og at der holdes fokus på at løse klimaudfordringerne som det absolut centrale. Det har Connie Hedegaard med begrænset held forsøgt at gøre, men nu droppes denne prioritering helt.

- Desværre tyder meget på, at dette sker på baggrund af, at statslederne - inklusiv Helle Thorning - i deres drøftelser om kommissionens sammensætning har lagt vægt på alt mulig andet end at sikre en effektiv indsats for at forhindre katastrofale klimaforandringer.


Per Clausen har stillet nedenstående spørgsmål til statsministeren:

  • Statsministeren bedes oplyse, om hun i sine drøftelser med Juncker om EU-kommissionens sammensætning har drøftet en afskaffelse af klimakommissæren.
Fredag, 12. september 2014 - 12:20

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]