Gå til hovedindhold

Klimakatastrofe skal stoppes

Seneste klimarapport fra FN fastslår, at det haster med en løsning på klimakatastrofen.

Klimaordfører Per Clausen udtaler:

- FN's klimapanels nye rapport dokumenterer igen behovet for en hurtig og effektiv indsats for at begrænse den truende klimakastrofe. Danmark skal gå i spidsen med både nationale og internationale initiativer.

- Aftalen om en ny klimalov skal følges op af en konkret plan for, hvordan Danmark kan reducere sit CO2-udslip med 40 pct. i 2020. Internationalt skal Danmark samarbejde med de lande, som også er indstillet på at gå foran. Erfaringerne viser, at samarbejdet i EU og FN ofte fører til, at de lande, som ikke ønsker en progressiv klimapolitik, er i stand til at bremse eller helt stoppe udviklingen. Derfor er der brug for et internationalt alternativ til samarbejdet i disse organisationer.

- Klimamålsætningen skal være en integreret del at alle politikområder. Derfor må vi ikke igen se, at regeringen fremlægger et forslag til en ”vækstplan”, der øger vores forurening, vores ressourceproblem og vores klimabelastning. Det er tværtimod gennem øgede investeringer i en ansvarlig klimapolitik, at vi skal skabe flere arbejdspladser.

 

Mandag, 31. marts 2014 - 13:00

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Nyheder fra kommuner, regioner og udvalg

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]