Gå til hovedindhold

Klarhed om dagpengene

Det er ikke helt let at forstå, hvad Socialdemokraterne vil på dagpengeområdet. Christian Juhl kræver klarhed.

Det vil være rigtig dumt at komme med et konkret udspil, inden dagpengekommissionen kommer med dens anbefalinger. For så giver det jo ikke nogen mening at nedsætte en kommission. Sådan lyder det i dag fra arbejdsmarkedsordfører for Socialdemokraterne Lennart Damsbo-Andersen.

Det er stik imod, hvad beskæftigelsesminister Henrik Dam Kristensen udtalte i går.
 
Arbejdsmarkedsordfører Christian Juhl siger:

- Det er ikke helt let at forstå, hvad Socialdemokraterne vil på dagpengeområdet. Beskæftigelsesminister Henrik Dam Kristensen ville mandag stramme rådighedsreglerne for arbejdsløse. Og 4. november stemte de fleste socialdemokrater imod Enhedslistens forslag om at halvere genoptjeningsperioden.

- Enhedslisten stod skulder ved skulder med SF, Socialdemokraterne og fagforeningerne i sidste valgkamp om det klare krav: Rul dagpengeforringelserne tilbage! Det er vigtig, at vi alle fortsat er klare i mælet om dagpengene, der har været et af de mest debatterede emner i denne valgperiode. 

- Hvis vi skal sikre et flertal for et trygt dagpengenesystem efter et kommende valg, er det vigtigt, at vi alle bidrager med konkrete forslag og ikke gemmer os bag en kommission.

- For Enhedslisten drejer det sig om at sikre reel tryghed for arbejdsløse, så ingen uden egen skyld kommer til at stå uden forsørgelse. Det kræver især en halvering af optjeningsperioden, længere dagpengeperiode, at timer fra løntilskudsarbejde og uddannelse tæller med ved optjening af dagpengeret, og det kræver bedre adgang til uddannelse for arbejdsløse.

Tirsdag, 2. december 2014 - 12:07

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]