Gå til hovedindhold

Klare regler frem for krydsforhør

Reglerne for enlige er så uklare, at kommunerne kan frakende børnetilskud på absurde grundlag. Det skal en lovændring råde bod på, mener socialordfører Finn Sørensen.

Ikke mindst DR’s aktuelle programserie Aktion: Socialt bedrageri understreger, at retssikkerheden på området sejler.

Vilkårlig sagsbehandling

- DR’s programserie viser tydeligt, at sagsbehandlerne tolker loven vidt forskelligt, når de skal vurdere, om nogen er enlige og har ret til fx forhøjet børnetilskud, påpeger Finn.

- Er man stadig enlig, selvom eksmanden passer børnene? Må man have et foto af en kæreste på Facebook? Må man låne kærestens bil, hvis man selv betaler benzinen? Lige nu varierer svaret fra sagsbehandler til sagsbehandler.

Klare regler giver retssikkerhed

Problemet er, at lovens definition af ”reelt enlig” er alt for diffus, og det går ud over borgernes retssikkerhed.

- Sagsbehandlingen bliver vilkårlig, og der er ingen ende på, hvilke grænseoverskridende ”beviser” kommunerne kan finde på at samle sammen mod borgeren, siger Finn Sørensen.

- Løsningen er at præcisere lovgivningen: Lyt til Ældresagen, KL og juridiske eksperter og lad enlige være dem, der har egen bolig med et forbrug, de selv betaler for, punktum. På den måde bliver sagsbehandlingen klar og krydsforhør og overvågning overflødige. Så det stiller Enhedslisten nu forslag om.

Torsdag, 14. februar 2013 - 13:28

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]