Gå til hovedindhold

Kædeansvar skal sikres ved lov

Fagbevægelsens krav om kædeansvar blev ikke hørt. Nu må Folketinget træde til med en lov bestilleransvar for at komme social dumping til livs.

Det udtaler Finn Sørensen, ordfører for social dumping, i kølvandet på dagens overenskomstforhandlinger.

Ærgerlig over forhandlinger
Finn Sørensen er rigtig ærgerlig over, at fagbevægelsen ikke kom igennem med sit krav om kædeansvar.

- Men derfor må Folketinget nu tage over og lovgive på området, fastslår Finn Sørensen.

- Vi skal have indført bestilleransvar, hvor den, der bestiller en tjenesteydelse, kan gøres økonomisk ansvarlig for ordentlige forhold hele vejen ned gennem kæden.

Lovgivning er vejen frem
Bestilleransvar vil være noget nyt i dansk lovgivning, men Enhedslistens forslag ligger faktisk i forlængelse af regeringspartierne S og SFs udmeldinger i Fair Løsning. Og under alle omstændigheder er lovgivning nødvendigt.

- Der er ved at brede sig en holdning om, at hvis bare det er billigt, så skidt være med løn, arbejdsvilkår, og om der er betalt bidrag til fællesskabet, mener Finn Sørensen.

- Den kultur vil vores forslag ændre på. Bestilleransvar vil blive et effektivt værktøj til at bekæmpe sort arbejde og social dumping, for det vil tvinge virksomheder til at bruge leverandører, hvor forholdene er i orden. 

 

Læs Enhedslistens forslag.

Læs Finn Sørensens blog om kædeansvar på avisen.dk

Tirsdag, 17. april 2012 - 12:52

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]