Gå til hovedindhold

Justitsministeren må tage sig sammen

PET har mere end én gang forsøgt at finde en terrormistænkt, som CIA derefter kunne slå ihjel, viser nye oplysninger i Morten Storm-sagen. Retsordfører Pernille Skipper kalder nu justitsministeren i samråd.

Oplysningerne stammer fra en samtale mellem den tidligere civile agent Morten Storm og en PET-agent, som er blevet optaget og offentliggjort af Jyllands Posten.

PET sætter sig over loven

Det er stærkt foruroligende, at PET øjensynligt i flere tilfælde har overtrådt både dansk ret og folkeretten, mener Pernille Skipper.

- PET skal ikke agere verdens politibetjente, dommere og bødler sammen med CIA ved efter eget forgodtbefindende at slå mistænkte terrorister ihjel. Sådan fungerer tingene ikke i et retssamfund, siger hun.

- Mistænkte terrorledere skal stilles til ansvar for deres handlinger ved en domstol. Det er dét, PET skal forsøge at opnå.

Justitsministerens tavshed er pinlig

Justitsministeren har hidtil nægtet at kommentere på sagen eller svare på spørgsmål i samråd.

- Det er simpelthen pinligt, at ministeren nægter at forholde sig til de mange tegn på, at hans egen efterretningstjeneste ikke kan finde ud af at overholde loven. Ærligt talt, han må til at tage sig sammen, siger Pernille Skipper.

- Jeg indkalder ham nu i endnu et samråd om sagen, denne gang sammen med forsvarsministeren. For der er brug for en afklaring af, hvilke regler PET arbejder under, også når de arbejder i udlandet – og de selv er klar over, hvad det er for regler. Meget tyder på det modsatte.

Søndag, 9. december 2012 - 12:28

Emner

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]