Gå til hovedindhold

Justitsministeren må redegøre for Ungdomshus-rydning

Da politiet den 1.marts kl.7 iværksatte en rydning af Ungdomshuset, foregik det hverken så gnidningsløst eller fredeligt, som politiet hidtil har hævdet. Enhedslistens Line Barfod har tidligere stillet Justitsministeren en række spørgsmål om, hvem der tog beslutningen, hvad der konkret foregik og hvilket materiel, der blev anvendt. Spørgsmålene er endnu ikke er blevet besvaret og Line Barfod har nu kaldt Justitsministeren i samråd.

Line Barfod udtaler:

– Der er fremkommet et hav af historier om myndighedernes håndtering af rydningen og de efterfølgende uroligheder. Det er afgørende at vi nu får afdækket det faktiske hændelsesforløb, dels for at aflive myter og dels for at vi kan blive klogere og forhindre lignende situationer i fremtiden.

– Herunder må vi have afdækket om politiet har overtrådt reglerne for brug af gas og stav, som er ganske alvorlige magtmidler.

– I sidste ende har offentligheden krav på at vide hvem der tog beslutningen om rydningen og om hvilke scenarier man havde forestillet sig der kunne udspille sig.

– Jeg har på den baggrund kaldt Justitsministeren i samråd hvor hun må redegøre for forløbet.

Enhedslisten har stillet en lang række §-20 spørgsmål om rydningen af Ungdomshuset og om myndighedernes magtanvendelse i forbindelse med de efterfølgende uroligheder.

Den 10. maj afholdes et åbent samråd i Folketingets retsudvalg, hvor Line Barfod har bedt Justitsministeren redegøre for forløbet omkring rydningen af Ungdomshuset på Jagtvej og urolighederne, der fulgte.

Torsdag, 26. april 2007 - 23:59

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]