Gå til hovedindhold

Johanne Schmidt-Nielsen: Minister skal redegøre for iraker-vold

Én af de irakere, der blev anholdt ved politiets aktion mod Brorson Kirken fortalte her til aften i TV-avisen, at han og de andre irakere blev udsat for voldelige overgreb fra politiets under transporten og ved ankomsten til Bellahøj politistation.

Der får nu Enhedslistens politiske ordfører Johanne Schmidt-Nielsen til at kræve en hurtig redegørelse fra justitsminister Brian Mikkelsen. Johanne Schmidt-Nielsen udtaler:

- Vi har allerede set billederne af politiets helt overdrevne vold mod fredelige demonstranter, men at politiet også har slået på irakerne i bussen og på politistationen er nyt og meget chokerende.

- Det er ubegribeligt, at det kan ske. Vi taler om en gruppe irakere, hvoraf flere er torturofre og som alle bærer på traumer som følge af overgreb i Irak. Jeg tør slet ikke tænke på hvordan det påvirker dem at blive udsat for politivold.

- Det er en alvorligt skærpende omstændighed at dele af volden tilsyneladende begås mens irakerne sidder bagbundne i bussen. De kan jo dårligt have udgjort nogen trussel for politiet i den situation.

Enhedslisten vil nu bede justitsministeren om at redegøre for forløbet, samt oplyse om én eller flere af irakerne har haft brug for lægehjælp efter politiets aktion.

Yderligere kommentarer:

Johanne Schmidt-Nielsen: 3337 5069

Mandag, 17. august 2009 - 8:53

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]