Gå til hovedindhold

Johanne Schmidt-Nielsen: Dybt usympatisk asylstramning

Enhedslistens politiske ordfører er dybt bekymret over regeringens planer om at stramme reglerne for familiesammenføring for flygtninge fra blandt andet Syrien.

Med forslaget overgår Socialdemokraterne og De Radikale faktisk VKO-regimet i hårdhændet flygtningepolitik, mener Johanne Schmidt-Nielsen.

Johanne Schmidt-Nielsen siger: 

- Statsministeren vil begrænse de syriske flygtninges muligheder for at få familiesammenføring. Det er et alvorligt brud med mange års praksis for at anerkendte, at flygtninge som en selvfølge har ret til at leve sammen med deres ægtefælle og børn, hvis de får beskyttelse her i Danmark. Jeg er faktisk oprigtigt rystet over, at regeringen kan finde på at komme med sådan et forslag.

- Det første en flygtning, der kommer i sikkerhed, tænker på, er naturligvis, hvordan hans eller hendes børn og ægtefælle kan komme i sikkerhed. Det kan simpelthen være et spørgsmål om liv eller død, hvis børnene stadig befinder sig i krigsområderne. Regeringens politik kan muligvis skræmme nogle flygtninge fra at søge asyl i Danmark. Men den kan også koste syriske børn livet, mens de venter på, at der er gået et år.

- Vi får nu en asylpolitik, der er langt mere hårdhændet, end den nogensinde var under VKO. Tænk, at så fundamentalt et angreb på flygtninges rettigheder kommer fra en regering med deltagelse fra det Radikale Venstre, som eller historisk har stået vagt om anstændige vilkår for mennesker der flygter fra krig og undertrykkelse.

Mandag, 13. oktober 2014 - 13:14

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]