Gå til hovedindhold

Jesper Skibbys bagmænd bærer skylden

Fokus skal flyttes fra dopingmisbrugerne til de bagmænd, der står bag salg og distribution af doping.

Jesper Skibby stod frem i DR med sit doping misbrug, men ville desværre ikke sige noget om de egentlige skurke: dem, der organiserede det.

Jørgen Arbo-Bæhr, Enhedslistens idrætsordfører, siger:

- Vi ved jo godt, at en del atleter bruger doping. Men spørgsmålet er, om de selv er de skyldige? Mit svar er nej, fordi det er bagmændene, som presser dem. Læger, producenter og handlende, som tjener millioner af kroner på brug af væksthormoner, bloddonor osv.

- Antidoping Danmark skal mere på banen for at få afsløret den bagvedliggende organisering. Det er et lille fremskridt med den nye hotline, som de iværksætter. Men der skal gøre mere for at få fat i selve bagmændene.

- Her og nu vil jeg have kulturministeren til at svare på, om Antidoping Danmark bruger deres ressourcer på at få afsløret den bagvedliggende organisering i stedet for kun at tage prøver på atleterne.

Jørgen Arbo-Bæhr har stillet følgende spørgsmål til kulturministeren:

  • Ministeren skal redegøre for, hvad Antidoping Danmark gør for at finde frem til den bagvedliggende organisering bag dopingmisbrug blandt atleter.
Tirsdag, 6. august 2013 - 12:51

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]