Gå til hovedindhold

Israel er problemet

Israelske kampfly har bombet flere steder i Libanon. Mange civile libanesere er blevet dræbt. Flere af de dræbte, er børn. Israel har angrebet Beiruts internationale lufthavn og boligkvarterer i Beirut. Samtidig har israelske flådefartøjer gennemført en fuld blokade af Libanon fra søsiden.

Årsagen til Israels angreb i Libanon er to tilfangetagne israelske soldater. Enhedslisten støtter fuldt og helt kravet om en øjeblikkelig udlevering af de to soldater til Israel. Men Israels ekstremt voldelige reaktion på tilfangetagelsen kan kun fordømmes på det kraftigste.

Dobbeltmoralen er samtidig til at tage og føle på. Israel holder sig ikke tilbage fra at kidnappe og fængsle ministre fra den palæstinensiske regering. Samtidig er hundredvis af fanger fra Palæstina, Libanon og andre steder er ulovligt tilbageholdt i Irak. Det er åbenbart helt i orden – ifølge Israel. Men når to – israelske - soldater bliver taget til fange, så gennemfører Israel en decideret angrebskrig i Palæstina og Libanon, der koster massevis af civile mennesker livet.

Det grundlæggende problem i Mellemøsten i dag er, at Israel ikke overholder de internationale love, og at Israel stadig den dag i dag ulovligt har besat en række områder i Palæstina, Libanon og Syrien. FN har i mange år krævet, at Israel trækker sig tilbage til grænserne fra 1967. Hvis Israel ville rette sig efter de internationale love, så ville situationen i Mellemøsten være løst på stedet.
Det store flertal af befolkningerne i Mellemøsten ønsker at leve i fred med hinanden. Israel har nøglen til at løse konflikten. Så længe Israel ikke vil bruge nøglen, er Israel hovedproblemet i konflikterne i Mellemøsten.

Rune Lund,
MF, udenrigspolitisk ordfører for Enhedslisten

Mandag, 17. juli 2006 - 0:00

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Nyheder fra kommuner, regioner og udvalg

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]