Gå til hovedindhold

Israel begik krigsforbrydelser

Israels angreb på Gaza under sommerens konflikt havde karakter af krigsforbrydelser, lyder det fra Amnesty.

Otte gange angreb israelske styrker boligområder i Gaza-striben uden at advare beboerne først. I de angreb mistede 104 personer - heraf 62 børn - livet. Sådan lyder det i Amnesty Internationals netop udgivne rapport "Families under the Rubble: Israeli attacks on inhabited homes".

Udviklingsordfører Christian Juhl siger:

- Det er ganske uacceptabelt, at Israelske styrker har krænket krigens love ved at udføre en række angreb på civiles hjem. De har udvist en total ligegyldighed over for det blodbad, de har skabt. Landet skal gøres ansvarlig for krigsforbrydelserne og den vold, som var i strid med international humanitær lov.

- Jeg opfordrer udenrigsminister Martin Lidegaard til kraftigt at protestere over for den israelske regering og tage initiativ til, at Israels forbrydelser bringes for Den Internationale Straffedomstol. Ministeren bør desuden tage sagen op i EU med henblik på at stoppe Israels privilligerede adgang til EU's markeder, indtil de deltager i seriøse fredsforhandlinger med Palæstina og lover at afstå fra deres aggressioner, deres ulovlige bosættelser af Vestbredden og blokade af Gaza.

- SF, Enhedslisten og IA stiller i denne uge beslutningsforslag i Folketinget om, at Danmark skal anerkende Palæstina som selvstændig stat, ligesom Sverige og Storbritannien for nylig gjorde. Beslutningsforslaget indeholder også en opfordring til at samle EU-landene til et fælles initiativ over for Israel.

Torsdag, 6. november 2014 - 11:29

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]