Gå til hovedindhold

Ingen tillid til justitministeren

Morten Bødskov trækker sig, efter Enhedslisten meddelte, at partiet ikke længere har tillid til ham.

Justitsminister Morten Bødskov har til eftermiddag trukket sig fra sin post.

Det gjorde han få øjeblikke efter, Enhedslistens retsordfører Pernille Skipper oplyste, at Enhedslisten ikke længere har tillid til ham.

Beslutningen blev taget efter et samråd, hvor det stod helt klart, at justitsministeren har løjet overfor Folketingets retsudvalg. Derfor kunne Morten Bødskov ikke beholde sin titel som minister, siger Pernille Skipper.

- Det er fuldstændig afgørende for vores folkestyre, at der findes tillid mellem regeringen og Folketinget. Det er helt afgørende, at Folketinget kan regne med det, som en minister fortæller. Det er en forudsætning for, at folkestyret kan fungere. Og det er fuldstændig undergravende for den tillid, at en minister bevidst opfinder usande forklaringer til et af Folketingets udvalg.

Ikke noget hævntogt

Sagen om et besøg af Pia Kjærsgaard og retsudvalget på Christiania og ikke mindst Morten Bødskovs indblanding i sagen har udviklet sig dag for dag de sidste uger. Undervejs har flere politiske kommentatorer spekuleret i, om Enhedslisten ville hævne sig for regeringens finanslovsaftale med oppositionen ved at vælte justitsministeren.

Dagens beslutning har imidlertid absolut intet at gøre med hverken hævn eller "tak for sidst", forsikrer Pernille Skipper. Det handler slet og ret om en minister, der har løjet overfor et udvalg og dermed Folketinget og offentligheden.

- For os er det afgørende hensynet til et velfungerende, demokratisk og samarbejdende folkestyre. Hensynet til, at der findes et tillidsfuldt samarbejde mellem regeringen og Folketinget. For det er forudsætningen for, at Folketinget kan føre den kontrol med regeringen, som vores demokrati bygger på.

Tirsdag, 10. december 2013 - 14:31

Emner

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]