Gå til hovedindhold

Indefrys Gaddafis værdier i Danmark

Libyens diktator Gaddafi har ejendomme i Danmark for ca. 25 mio. kr. Enhedslisten opfordrer regeringen til at indefryse værdierne.
Ifølge DR Nyheder står den libyske ambassade som ejer af en 500 kvadratmeter villa i Gentofte, hvor Gaddafis søn boede da han studerende på Handelshøjskolen i København for få år tilbage.

- Danmark skal indefryse Gaddafis værdier øjeblikkeligt, så vi sikrer, at han ikke kan sælge ejendommene og rende med pengene. Når der er etableret et demokratisk styre i Libyen, kan de overtage ejendommene, siger Frank Aaen.

Træd i karakter nu
Europas lande har et stort ansvar for Gaddafis diktatur i Libyen. De våben, som han bruger mod befolkningen er bl.a. leveret af Frankrig og Storbritannien. Og milliarder af kr. er strømmet til Gaddafis styre som betaling for hensynsløs grænsekontrol med flygtninge.

- Det er pinligt at Danmark og EU har haft forbindelser med det libyske diktatur, både ifht. handel med olie og samarbejde om flygtninge-kontrol. Vi skulle have sagt fra langt tidligere. Derfor er det også så vigtigt at vi træder i karakter nu, siger Frank Aaen.

Gaddafi skal gå af
- Det er afgørende at Danmark nu siger klart og entydigt at Gaddafi skal gå af, og at vi støtter en undersøgelse af om der skal rejses sigtelse for folkemord mod Gaddafi.

Torsdag, 24. februar 2011 - 13:52

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]