Gå til hovedindhold

Hvorfor skal kun unge have licens-rabat?

Enhedslisten er uenig i socialdemokraternes forslag om at give unge - og kun unge - rabat på medielicensen.

Det er den socialdemokratiske medieordfører, Mogens Jensen, der vil tage forslaget om en ungdomsrabat med til forhandlingerne om medieforliget.

Jørgen Arbo-Bæhr, Enhedslistens medieordfører, siger:

- Medielicensen er asocial, når de fattige betaler lige så meget som direktørerne. Derfor går jeg bestemt ind for en rabat - men ikke kun til unge. Jeg kan tænke på mange andre, som i lige så høj grad bør få rabat. Fx pensionister, arbejdsløse, kontanthjælpsmodtagere og lavtlønnede.

- Når vi skal forhandle medieforliget, vil jeg møde jeg op med et alternativt forslag om, at vi helt skrotter licensen. I stedet skal public service-medierne finansieres via skatten, så den enkeltes udgift bliver indtægtafhængig. Det er mere rimeligt og socialt retfærdigt for os alle.

Torsdag, 9. januar 2014 - 11:05

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]