Gå til hovedindhold

Hvad skjuler regeringen i Muhammed-sagen?

”I får ingen ting at se.”

Det er i al sin enkelthed regeringens svar på det spørgsmål, som Enhedslisten stillede i Udenrigspolitisk Nævn for over en måned siden. Den 24. januar bad Enhedslisten udenrigsministeren om at fremsende alle relevante breve og henvendelser, som regeringen har modtaget fra fremmede regeringer og ambassader i forbindelse med Muhammed-sagen.

Spørgsmålet blev stillet efter at Politiken havde offentliggjort flere vigtige breve, som regeringen havde modtaget, og som Folketinget aldrig havde set.

På dagens møde i udenrigspolitisk nævn kom svaret: Oppositionen får ikke lov til at se et eneste brev eller henvendelse fra fremmede regeringer eller ambassader, eller notater fra danske ambassader.

Rune Lund, Enhedslistens udenrigspolitiske ordfører, siger:

- Det er helt ude i hampen at regeringen bruger sit flertal til at nægte oppositionen indsigt i de oplysninger som har ligget til grund for regeringens håndtering af Muhammed-krisen.

- Det bliver mere og mere tydeligt, at regeringen prøver at skjule, hvordan dens egen elendige håndtering af Muhammed-sagen har været med til at skabe og eskalere krisen.

- Regeringens arrogante afvisning understreger endnu en gang behovet for en uvildig undersøgelse.

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]