Gå til hovedindhold

Hvad er Israel bange for?

Israels forsøg på at forhindre palæstinenserne i at tilslutte sig den internationale straffedomstol er helt uacceptable, mener Christian Juhl.

I forrige uge indleverede palæstinenserne deres ansøgning til FN om at blive tilsluttet Den internationale straffedomstol i Haag, ICC. Det har fået Israel, der ikke selv er tilsluttet ICC, til at rase - og til at presse palæstinenserne økonomisk til at opgive ansøgningen.

Israel stjæler 1. mia. kr. fra Palæstina

Konkret har Israel valgt at tilbageholde næsten 1. mia. kr. i form af skat, som de i december har opkrævet for palæstinenserne.

Det kalder Christian Juhl for "tyveri":

- Det er fastlagt i bl.a. Osloaftalerne, at Israel skal opkræve skatter og afgifter for palæstinenserne, fordi de har fuld kontrol over palæstinensisk import og eksport. Men skattekronerne er ikke Israels penge! Israel tager i forvejen 3 pct. i provision for opkrævningen.

Global boykot af Israel bør komme på tale

I 2012 gennemførte Israel en lignende straffeaktion mod palæstinenserne, der på det tidspunkt forsøgte at få Palæstina anerkendt som stat i FN. Dengang pådrog Israel sig skarp international kritik, men der skal mere end kritik til nu, mener Christian Juhl:

- Det internationale samfund , inklusiv den danske udenrigsminister, må under ingen omstændigheder acceptere, at Israel stjæler pengene. Hvis landet ikke snart finder ud af at opføre sig som et civiliseret samfund, er der efter Enhedslistens opfattelse ingen vej uden om sanktioner og en global boykot af landet.

Hvis Palæstina får lov at blive tilsluttet ICC, så vil den internationale domstol kunne retsforfølge Israel for krigsforbrydelser begået i palæstinensiske områder. Mon ikke det er dér, skoen trykker.

Onsdag, 7. januar 2015 - 10:00

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Nyheder fra kommuner, regioner og udvalg

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]