Gå til hovedindhold

Hormonforstyrrende stoffer skyld i aborter

Nye dystre oplysninger om hormonforstyrrende stoffer bliver ved med at dukke op. Politikerne må ikke nøle med forbud, advarer Per Clausen.

Særligt farlige er de to såkaldte perfluorede kemikalier PFNA og PFDA, der bruges til at overfladebehandle tøj, møbler, teflon, pap og papiremballage. Det skriver Politiken i dag

Det haster med forbud

Miljøordfører Per Clausen er foruroliget over de nye oplysninger og vil straks tage sagen op med miljøministeren.

- Vi vil tage sagen op med ministeren for at få sat mere fart på den proces, hvor vi kombinerer nationale forbud med en offensiv indsats i EU for at få disse skadelige stoffer væk fra vores hverdag.

- Som det er nu, går det alt for langsomt. Vi vil ikke acceptere, at vores børn og gravide fortsat bruges som forsøgskaniner for industrien, mens politikere nøler.

Massiv modstand fra EU og industrien

Det er desværre en kamp op ad bakke, ved Per Clausen af egen erfaring. Modstanden fra industrien, højrefløjen og EU er massiv. 

- I de 10 år, jeg har siddet i Folketinget, har jeg kæmpet for at få disse hormonforstyrrende stoffer forbudt og udfaset. Flere gange er det alligevel lykkedes Enhedslisten at samle et flertal i folketinget for forbud mod fattige stoffer, men hver gang har industrien kæmpet imod, siger han.

- Desværre ofte støttet af EU, som også har gjort, hvad de kunne for at blokere for et forbud mod disse stoffer.

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]