Gå til hovedindhold

Hjemmehjælpskommission skal fokusere på nedskæringer

Enhedslistens socialordfører Finn Sørensen roser socialminister Karen Hækkerups hjemmehjælpskommission, men understreger, at det er vigtigt, at kommissionen ser på konsekvenserne af de drastiske nedskæringer i hjemmehjælpen.

Finn Sørensen siger:

- Kommissionen har fået nogle gode arbejdsopgaver og en god sammensætning. Det lover godt for resultatet. Det er også godt at få slået fast, at der skal være fokus på de ældres behov og selvbestemmelse, når kommunerne indfører velfærdsteknologi og digitalisering.

- Det er meget glædeligt, at de ældres retssikkerhed ved tildeling af hjemmehjælp bliver understreget. Det er særlig vigtigt i en situation med nedskæringer i kommunerne og med ny lovgivning, som siger, at kommunerne må tage hensyn til kommunens økonomi ved udmåling af hjemmehjælp. Det kan gå ud over de ældres behov og retssikkerhed.

- Det er en unødig begrænsning af kommissionens arbejde, at den kun må foreslå forbedringer "inden for de eksisterende økonomiske rammer". Nye tal fra Danmarks Statistisk om voldsomme nedskæringer i hjemmeplejen viser jo netop, at kommunernes økonomi er alt for stram. Det er vigtigt, at kommissionen sætter direkte fokus på konsekvenserne af disse nedskæringer. 

Torsdag, 14. juni 2012 - 12:53

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]