Gå til hovedindhold

Her er pengene, Bjarne

Der er ingen grund til at tage 2,5 mia. fra udviklingsbistanden. Enhedslisten har konkrete, alternative finansieringsforslag.

De alternative forslag fremlægges i samarbejde med SF.

Det foreslår Enhedslisten:

  • EU-kontingentet: ca. 1 mia kr. Danmark står til at få penge retur fra EU, da EU har indført en ny måde at opgøre EU-landenes økonomier på.
  • Afskaffe jordskattelettelse: ca. 150 mio. kr. VK-regeringen gav landbruget en skattelettelse på grundskylden på produktionsjord.
  • Mindre erhvervsstøtte på ulandsbistanden: ca. 400 mio. kr. En del af ulandsbistanden er snarere en slags dansk erhvervsstøtte.
  • Udskyde selskabsskattelettelse: ca. 1,9 mia. kr. Selskabsskattelettelsen i 2015 udskydes med et år.

- Det er langt klogere at betale udgifter til flygtninge via penge, vi får tilbage fra kontingentet til EU, end ved at skære på udviklingsbistanden, siger politisk ordfører Johanne Schmidt-Nielsen.

- Enhedslisten er også villige til at gå i dialog omkring besparelser på selve udviklingsbistanden. For der er penge, som man i dag kalder udviklingsbistand, som, vi ikke mener, reelt har noget med udviklingsbistand at gøre. På den måde kan vi finde yderligere 400 mio. kr.

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]