Gå til hovedindhold

Hashstrategien er helt forkert

Dagens politiaktion på Christiania er udtryk for en forfejlet indsats mod hashhandel, mener retsordfører Pernille Skipper.

Det er den såkaldte "Task Force Pusherstreet", der i dag har gennemført en storstilet aktion mod hashhandlen i Pusherstreet på Christiania. Den betegnes som vellykket, fordi der er foretaget anholdelser og konfiskeret stof - men de succeskriterier er reelt meningsløse. 

Markedet lever videre i bedste velgående

Konfiskation og anholdelser påvirker nemlig ikke hashhandlen, forklarer Pernille Skipper.

- Politiet klapper sig selv på skulderen, fordi der gennemføres mange store anholdelsesaktioner, og fordi der siden 2012 er konfiskeret 1,5 ton hash og flere millioner kroner via den nye indsats. Problemet er bare, at det absolut ingen effekt har, siger hun.

- Man kunne tro, at konfiskation af store mængder hash vil medføre et mindre salg, men det er desværre ikke sandheden. Politiet siger selv, at det på ingen måde påvirker markedet.

Pengene skal tages fra bagmændene

Når politiet, på ordre fra politikerne, vælger den strategi, svarer det til at sætte et plaster på et kraniebrud, mener Pernille Skipper.

- Hashhandlen er fuldstændig ude af kontrol. Naturligvis skal man gå efter de store bagmænd, men politikerne må indse, at det simpelthen er nødvendigt at få den milliardomsætning, som der er på hashmarkedet i Danmark, ud af hænderne på rockere og andre bander, siger hun.

- For uanset hvor mange store aktioner, der gennemføres, uanset hvor meget der konfiskeres, så påvirker det ikke markedet. Vi skal tænke i nye baner, så det er staten, ikke rockere, der står for salget.

Torsdag, 13. marts 2014 - 11:37

Emner

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]