Gå til hovedindhold

Hækkerup må stoppe overvågning

EU-domstolens underkendelse af logningsdirektiv skal føre til handling fra Hækkerup, mener retsordfører Pernille Skipper.

Det såkaldte logningsdirektiv har hidtil pålagt medlemslandene at indsamle telefon- og sms-data fra alle borgere.

Grundlæggende frihedsrettigheder på spil

Enhedslisten har længe påpeget det bekymrende i den omfattende logning og kræver nu handling fra justitsministeren i forhold til dansk lovgivning.

- Logningsdirektivet har betydet massiv overvågning af borgere i hele Europa, også selvom man ikke er mistænkt for at have begået noget kriminelt, siger Pernille Skipper.

- Det er og har længe været et problem for vores grundlæggende frihedsrettigheder. I et demokrati skal man som borger kunne bevæge sig frit og kommunikere frit uden at blive overvåget.

Regeringen kan ikke længere gemme sig bag EU

Pernille Skipper kalder EU-domstolens afvisning af direktivet for "et kæmpe vink med en vognstang til regeringen".

- Direktivet er ugyldigt. Derfor er overvågningen nu helt og holdent op til et flertal i det danske Folketing, og regeringen må gå forrest. Derfor kalder vi nu justitsministeren i samråd om, hvad de forventer at gøre, siger hun.

- Jeg håber selvfølgelig, at borgerne i Danmark kan se frem til, at regeringen forsvarer vores grundlæggende rettigheder. Danmark har hidtil været EU-duks og endda indført overvågning af internettrafikken, selvom det ikke var påkrævet. Det må og skal der laves om på nu. Regeringen må forsvare demokratiet. De kan ikke længere gemme sig bag EU-reglerne.

 

Tirsdag, 8. april 2014 - 14:11

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]