Gå til hovedindhold

Græsrodspriser til ROJ-tv og arbejdsløshedsaktivister

Enhedslistens græsrodspris gik til ROJ-tv for deres arbejde for ytringsfrihed samt til Solidaritet eller Frit Fald, der sætter fokus på arbejdsløses vilkår.

Hvert år uddeler Enhedslistens græsrodsfond en pris. I år var der to modtagere.

Se prisoverrækkelsen på Youtube her

Talerør for de arbejdsløse

Hilde Uhlving Hylling uddelte priserne fra scenen på Enhedslistens 25. årsmøde. Som motivation for at give prisen til netværket Solidaritet eller Frit Fald sagde hun bl.a.:

- Solidaritet eller Frit Fald skal have prisen, fordi de har opfordret til og givet mennesker mulighed for at deltage aktivt i aktioner og protestere for en mere solidarisk arbejdsløshedspolitik.

- Desuden har initiativet været et talerør for mennesker, som man ikke så tit hører i debatten – det være sig ledige, dagpengemodtagere, kontanthjælpsmodtagere og folk på sygedagpenge.

- De har forstået at brænde igennem i medierne – og forstået at bruge virkemidler, der har gjort det muligt.

- Endelig har initiativet vedvarende peget på, at det er et politisk ansvar, at tusinder af danskere parkeres udenfor arbejdsmarkedet.

Jeppe Rohde modtog prisen på vegne af Solidaritet eller Frit Fald. Han sagde:

- Tusind tak! Og tusind tak til alle de aktivister Nordjylland, Aarhus, Fyn og mange andre steder for at sætte fokus på behovet for en solidariske arbejdsløshedspolitik.

- Regeringen har fuldstændig svigtet de mange, mange tusinder, som på grund af den kapitalistiske krise har mistet deres job. Mens køen i jobcentrene vokser, er regeringens svar, at de arbejdsløse skal tage sig sammen og lade være med at være dovne.

- Det er vigtigt, at vi fortsætter med at give en stemme til alle dem, der betaler den højeste pris for krisen. Derfor er der fortsat behov for initiativer som Solidaritet eller Frit Fald. Kampen fortsætter.

Nej til terrorlovgivningen

ROJ-tv modtog også græsrodsprisen. Hilde Uhlving Hyllling motiveret valget med at forklare om ROJ-tvs retssag, hvor stationen fik frataget deres sendetilladelse i Danmark, fordi Landsretten fandt, at deres dækning var ”ensidig og upartisk”.

- Den dom har konsekvenser langt ud over Danmarks grænser, forklarede Hilde.

- Kernen i pressefriheden er netop, at medierne frit kan dække konflikter, og at staten ikke blander sig i, hvilke parter, der skal høres og hvor meget.

- Når danske domstole trækker så snævre grænser for pressedækningen af konflikter i lande, som har en lang tradition for undertrykkelse af kurderne, er det et klart eksempel på, at terrorlovgivningen bør laves om.

En tydeligt rørt tidligere direktør for ROJ-tv, Imdat Yilmaz, tog mod prisen. Han sagde:

- Det er lige så mine hænder ryster. Tak til jer på vegne af det kurdiske folk. Lad os huske på, at alle folk har ret til at ytre sig uanset etnisk baggrund.

ROJ-tv forsøger nu at få lukningen af tv-stationen for den europæiske menneskerettighedsdomstol.

Slutteligt sagde Imdat:

- Vores fælles kamp for demokrati og frihed fortsætter.

Fredag, 16. maj 2014 - 20:21

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]