Gå til hovedindhold

Græsrodspris til Bedsteforældre for Asyl

Rød Fond valgte at lade årets græsrodspris gå til Bedsteforældre for Asyl, der takkede for æren og kvitterede med at synge Benny Andersens "Barndommens Land" for salen.

Denne sang er nærmest blevet gruppens kendingsmelodi og hylede for nylig integrationsminister Birthe Rønn helt ud af den. Ministeren var netop trådt op på talerstolen for at opfordre til at stemme for den seneste asociale og diskriminerende udlændingepakke, da en flok fra Bestreforældre fra Asyl rejste sig fra Folketingets tilhørerpladser og sang netop "Barndommens land".

Den dag i Folketinget førte sangen til masseanholdelserne af de modne aktivister, der forstyrrede mødet i salen. På Enhedslistens årsmøde blev de syngende Bedsteforældrene for Asyl derimod modtaget med stående klapsalver.

Stort tillykke til bedsteforældrene - og dybfølt tak for den store, smukke og fredelige indsats, de gør, for at sætte fokus på behovet for en anstændig asylpolitik i Danmark.

Lørdag, 15. maj 2010 - 16:20

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]