Gå til hovedindhold

Godt med aftale om pant på dåser solgt i Tyskland

Det vil være godt, hvis miljøministeren kan lande en aftale med Tyskland om pant.

Aftalen skal indføre pant på dåser, som er solgt til danskere i Tyskland.

Miljøordfører Per Clausen siger: 

- Det vil være en stor fordel for miljø, danske butikker og statskassen, hvis der indføres pant på øl- og sodavandsdåser solgt i Tyskland til danskere. Derfor er det meget positivt, hvis miljøministeren snart kan lande en aftale om dette med Tyskland.

- Vi har i flere år presset på for at få en sådan aftale. Jeg vil derfor opfordre miljøministeren til at udnytte enhver mulighed for at få en aftale på plads om dette. Det er helt afgørende for beskyttelsen af miljøet og kan måske også lægge en dæmper på grænsesalget.

- Pant på dåser solgt til danskere i Tyskland vil kun have positive effekter. Derfor er der ikke noget at betænke sig på i denne sag.

Torsdag, 30. april 2015 - 8:20

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]