Gå til hovedindhold

God økologiplan – uden meget nyt

Regeringens økologiplan er fin, men ikke synderligt nyskabende.

De fleste initiativer er gamle og blevet til på foranledning af Enhedslisten.

Miljø- og fødevareordfører Per Clausen siger:

- Det er en god økologiplan uden mange nyheder, som regeringen fremlægger i dag. Der er mange elementer i planen, som vil øge forbruget af økologi, skabe bedre vilkår for udviklingen af økologi og styrke omstillingen til økologi. Det er dog næppe nok til at sikre den planlagte fordobling af det økologiske areal i 2020, og langt det meste er gamle initiativer aftalt med Enhedslisten bl.a. i finansloven for 2015.

- Derfor er det helt afgørende, at vi hurtigt kommer i gang med forhandlingerne om anvendelsen af de såkaldte landdistriktsmidler i 2016 og årene derefter. Her er der mulighed for at give økologien en ny saltvandsindsprøjtning, så vi kan komme i mål med de ambitiøse mål.

- Herudover mangler der en indsats for at forenkle kontrol og regler for de mindre landbrug og mikroproducenter, så der kan komme langt flere små møllerier, mejerier, bryggerier og slagterier. Det gør landbruget mere bæredygtige økonomisk, når fødevareproduktion flyttes tilbage til landbruget, og forbrugerne får flere lækre varer lokalt.

Fredag, 30. januar 2015 - 11:25

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]