Gå til hovedindhold

Glædeligt at privatisering af forsyningsvirksomheder er opgivet

Det er glædeligt at privatisering af forsyningsvirksomheder er opgivet, ikke mindst oven på salget af DONG.

Energiordfører Per Clausen siger:

- Inden for kort tid har regeringen opgivet planer om at privatisere/liberalisere både vandforsyning, spildevand og affaldsområdet. Hermed ser det ud til, at regeringen har opgivet at gå videre af det spor, som salget af en stor andel af DONG pegede på. Det er meget positivt og lover godt for de kommende forhandlinger om omlægning af såvel affaldshåndtering som vandsektor i en mere miljømæssigt bæredygtig retning.

- Effektive forsyningsvirksomheder, som ejes af forbrugerne eller det offentlige, har spillet en vigtig rolle i Danmark som leverandør af billige løsninger for forbrugerne. En ændring af dette i retning af forsyningsvirksomheder, som er drevet af ønsket om størst mulig profit, ville kunne have undergravet dette til skade for forbrugere og kommuner.

- Nu bliver det vigtigt at sikre, at der i den fortsatte effektivisering af forsyningsvirksomhederne sikres anvendelse af grønne løsninger, sådan at vi kan reducere ressourceforbruget og øge genanvendelsen.

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Nyheder fra kommuner, regioner og udvalg

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]