Gå til hovedindhold

Giv plads til energirenovering i kommunerne

Den fri ret til energilån skal suppleres med frit anlægslof, mener Enhedslisten.

Kommuner og regioner har i dag fri adgang til at optage lån til energirenoveringer, men begrænses af anlægsloftet. For eksempel i forbindelse med energirenovering af sygehuse.

Energi- og klimaordfører Per Clausen siger:

- Vi foreslår, at regionale og kommunale investeringer i energibesparelser, som kan overflytte driftsmidler fra overflødig energi til velfærd i stedet, undtages fra anlægsloftet.

- Det er direkte tåbeligt, at kommuner og regioner, som kan pege på masser af fornuftige og hurtigt tilbagebetalte investeringer i energibesparelser, ikke får fri mulighed hertil, men skal skære i andre nødvendige investeringer for at overholde et anlægsloft.

- Kommuner og regioner har i dag allerede fri låneret til denne slags investeringer, men når man siger A, må man også sige B og åbne op for anlægsloftet for disse investeringer.

Mandag, 12. maj 2014 - 11:07

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Nyheder fra kommuner, regioner og udvalg

Nyt fra afdelingen
13. aug – Frederikshavn
Ansvaret for dagpengenes fald
10. aug – Frederikshavn
68 er mere end nok
9. jul – Fagligt Landsudvalg
På vej mod en ny socialreform?
7. jul – Frederikshavn

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]