Gå til hovedindhold

Giv lægerne plads i nyt almen praksis-udvalg

Sundhedsministerens lovforslag om almen praksis sender de praktiserende læger helt uden for døren i de nye regionale udvalg, som skal planlægge almen praksis. Det er helt urimeligt, mener sundhedsordfører Stine Brix.

Hun opfordrer derfor sundhedsministeren til at ændre lovforslaget.

Stine Brix udtaler:

- De praktiserende læger skal naturligvis sidde med ved bordet, når der i fremtiden træffes beslutninger om almen praksis. Det er ikke rimeligt, at regeringen vil sende dem helt uden for døren.

- Jeg opfordrer derfor sundhedsministeren til at komme lægerne i møde og invitere dem inden for i de nye praksisplanudvalg, som fremover skal planlægge almen praksis.

- Hvis ikke regeringen selv vil ændre loven, så stiller vi fra Enhedslistens side et ændringsforslag, som giver lægerne repræsentanter i de nye udvalg.

Fredag, 17. maj 2013 - 14:20

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]